Handbeschilderd Porselein
Panoramafoto Panoramafoto Panoramafoto Panoramafoto Panoramafoto
| Pauline |
opvulling opvulling
Panoramafoto

PASSIE: Van een kleine vonk komt vaak een groot vuur. (Lucretius)

Een echte fijntekenaar, zo zou Pauline zichzelf het liefst noemen. Na haar opleiding reproductietekenen aan het Rotterdamse Grafisch Lyceum heeft zij enige tijd gewerkt als illustrator waarna ze een switch heeft gemaakt naar de gezondheiszorg. Naast het illusteren heeft Pauline een voorliefde voor kinderboeken en verzamelt zij deze dan ook graag! Pauline tekende en schreef zelf haar verhaaltjes over, door haar eigen gereëerde dieren figuurtjes, Pippelien de Muis en Hanna de Haas.

De belevenissen van deze figuurtjes zijn tekeningen geworden opgebouwd uit fijne lijntjes en puntjes. Het liefst werkt Pauline met een dunne pen, potlood en kleurpotlood, waardoor haar tekeningen door de details en de fijnheid ervan kenmerkend zijn voor haar werk zowel op papier als op porselein.

Na een creatief en verzorgende carrière in de gezondheids zorg heeft ze enkele jaren geleden het roer omgegooid en zich volledig gestort op haar passie en dat is creatief bezig zijn met haar tekentalent!

Zo voorzag zij het nieuwe kookboek "Koken als God in Frankrijk" van haar
partner Carlo Straver van prachtige tekeningen met als hoofdfiguur een Franse fluitende pad met de naam: ‘Monsieur Crapaud’.

Enkele jaren geleden is Pauline in contact gekomen met het schilderen op porselein. Voor haar een compleet nieuwe techniek en verrassend! Het porselein is namelijk ideaal om te voorzien van haar decoratieve tekeningen dus mogelijkheden in overvloed!

Sindsdien is haar passie voor illusteren te bewonderen op servies en tegeltableau's In opdracht maakt zij mooie, persoonlijke handbeschilderde kadootjes voor diverse gelegenheden.

Naast haar werk in opdracht geef zij vol creatieviteit en passie workshops aan volwassenen in Nederland en Frankrijk. Met veel plezier laat zij haar cursisten tekenen en schilderen en leert hen om op een creatieve manier hun eigen porselein te beschilderen, ook aan diegene zonder tekentalent of ervaring!

Ben je nieuwgierig geraakt en wil je meer weten! Klik dan door naar de verschillende pagina's en laat je inspireren. Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben neem dan gerust contact op.

 

 

Le Vieux Boulanger